Előző oldalKövetkező oldal
2024.05.27.,
Hétfő
Hella
Budapest Betöltés...
Alapkamat: 7.25%
  • 385,56
  • 356,18
  • 452,53
  • 68 949
  • 17 715
  • 2 804
  • magyar nyelvi választó
  • angol nyelvi választó
Hívjon!+36 (30) 383 1802
szövegméret:NagyításKicsinyítés

Díjszabás

MEGOSZTÁS

TETSZIK

Az ügyvédi munkadíj, ügyvédi díj megállapítása

Az ügyvédi megbízási díj (ügyvédi munkadíj, ügyvédi díjszabás) szabad megállapodás tárgya, annak összegszerűségét – a tisztesség és a méltányosság szem előtt tartásával – az ügyvéd díjjegyzékéből kiindulva, a felek minden esetben előre, egyedileg és együttesen határozzák meg az ügyvédi megbízási szerződésben.

Az ügyvédi díj mértéke jellemzően függ attól, hogy az ügy mennyire összetett, mekkora az ügylet tárgyának értéke, és ennek ellátásához milyen mértékű ügyvédi felelősség tartozik.

Forduljon hozzám, kérje le a díjjegyzéket és spórolja meg az ÁFA-t!

Az ügyvédi díj közzétételének kamarai szabályozása

A Budapesti Ügyvédi Kamara – kérésemre kiadott – állásfoglalása szerint, az ügyvédi díj továbbra sem tehető közzé az ügyvédi honlapon. Ön azonban joggal teheti fel a kérdést: hogyan lehetséges az, hogy az interneten mégis találkozik nyilvánosan közzétett ügyvédi díjakkal, árakkal? A válasz egyszerű: véleményem szerint azok a kollégák, akik így járnak el, talán nem elég körültekintőek. Ön dönt…

Mivel az ügyvédi díj közvetlen közzétételre nincs lehetőség, csak arra van mód, hogy az Ön kifejezetten erre irányuló kérésére, az irányadó árakról telefonon, illetve személyesen tájékoztassam, vagy az általános díjjegyzékemet – az Ön kifejezett kérésére – e-mailben küldjem meg Önnek. Ennek leegyszerűsítésére azonban létezik megoldás:

Hívjon telefonon, vagy kérje le az ügyvédi megbízási díjjegyzéket

Ha Ön anonim módon, kifejezetten kéri az irányadó díjjegyzék megküldését, kérem, hogy az alábbi ablakban adja meg az e-mail címét, majd nyomja meg az „Elküld” gombot.

Felhívom a figyelmét, hogy egyes e-mail kliensek a megküldött tájékoztatót kéretlen küldeményként kezelik és a „Spam”, vagy „Levélszemét” mappába helyezik. Ezért kérem, szíveskedjen ezeket is ellenőrizni! (A Gmail levelezőrendszerben a „Spam” mappát a bal oldali menüben a „Továbbiak” címszó alatt találja.) 

Kérem az aktuális díjjegyzék megküldését az alábbi e-mail címre:

Kérem, hogy e-mail címét pontosan adja meg, és azt szíveskedjen ellenőrizni, amennyiben ugyanis a cím hibás, a díjjegyzék megküldésére nincs lehetőség.

Amennyiben a díjjegyzéket 15 percen belül nem kapná meg, kérem szíveskedjen ellenőrizni a levélszemét mappát, vagy  telefonon, e-mailben kérni, hogy a díjjegyzéket küldjem meg, a szolgáltatónál ugyanis időnként előfordulnak technikai fennakadások!

Mivel a díjjegyzék általános tájékoztatást tartalmaz az egyes ügytípusok vonatkozásában, amennyiben konkrét, kifejezetten az Ön ügyére vonatkozó árajánlatot szeretne kérni, kérem, szíveskedjen telefonon hívni!

 

Ügyvéd Budapest (Kezdőlap) » Ügyvédi munkadíj, ügyvédi díj, díjszabás