Előző oldalKövetkező oldal
2020.07.07.,
Kedd
Appolónia
Budapest Betöltés...
Alapkamat: 0.00%
  • 353,78
  • 314,08
  • 391,69
  • magyar nyelvi választó
  • angol nyelvi választó
Hívjon!+36 (30) 383 1802
szövegméret:NagyításKicsinyítés

Jogi képviselet, a polgári peres ügyvédi védelem

A jogi képviselet és ügyvédi védelem magában foglalja az ügyfél érdekeinek védelmét, a szükséges nyilatkozatok és egyéb eljárási cselekmények szakszerű megtételét, bármely megbeszélésen és tárgyaláson, valamint az állami és önkormányzati hatóságok, továbbá a bíróságok előtti peres és nemperes eljárásokban egyaránt.

A polgári jogi, polgári peres ügyvéd és a kötelező jogi képviselet

Bizonyos esetekben a jogi képviselet kötelező, erről többek között a polgári perrendtartásról szóló törvény, valamint a cégeljárásról szóló jogszabály rendelkezik. A hivatkozott törvények értelmében ügyvédi képviselet nélkül nem lehet eljárni egyebek mellett például:

  • az ítélőtábla előtti eljárásokban, ha a fellebbezés az ítéletre vagy az ügy érdemére vonatkozik
  • bizonyos kivételekkel a törvényszék elsőfokú hatáskörébe tartozó perekben
  • a cégbírósági eljárásokban

Elkerülhetetlen a jogi képviselet azokban a nemperes eljárásokban is, amelyekben a jogszabály a beadványok elektronikus úton történő benyújtását teszi kötelezővé. Ilyen például a fizetési meghagyásos eljárás.

Azokban a jogi eljárásokban, ahol az ügyvédi képviselet nem kötelező, Ön szabadon dönthet arról, hogy igénybe vesz-e jogi segítséget, vagy sem.

Tekintettel azonban arra, hogy az egyes eljárási cselekmények utólag már nem igazán korrigálhatók, azt javaslom, hogy miután bizonyossá válik a bírósági eljárás, vagy egyéb nemperes eljárás lefolytatásának ténye, mindenképp forduljon ügyvédhez, a lehető legrövidebb időn belül. Így Ön garanciát kaphat arra, hogy maximális jogi védelmet kap.

Polgári peres ügyekben és polgári jogi területen együttműködő partnerek, peres ügyvédek:

A jogi képviselettel összefüggő ügyekkel kapcsolatos jogi tanácsadással, okiratszerkesztéssel, és ügyvédi képviselettel kapcsolatban a megbízási díjról a “Díjszabás” menüpontban kaphat tájékoztatást. Hívjon!

 

Ügyvéd Budapest (Kezdőlap) » Polgári peres ügyvéd, jogi képviselet, ügyvédi védelem
Fejlesztette: Bodonyi László